• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пам'ятка для батьків: "Повертаємось у дитячий садок"

Пам'ятка для батьків: "Повертаємось у дитячий садок"

2020-07-30

/Files/images/depositphotos_186260084-stock-illustration-play-ground-vector-illustration-flat.jpg

Ознайомтеся зі змінами розпорядку дня та налаштуйте на них дитину. Намагайтеся вчасно її приводити та забирати із дитячого садка. Обов'язково повідомляйте вихователя, якщо через якусь причину затримуєтеся.

Ставтеся з розумінням до стану дитини. Після тривалого карантину їй складно розлучатися з батьками. Тому перший тиждень вона може повертатися з дитячого садка примхливою та перебудженою.

Будьте для дитини прикладом. Дотримуйтеся під час відвідування дитячого садка маскового режиму, обробляйте руки антисептиком. Навчіть цих простих дій дитину.

Домовтеся з дитиною про ритуали прощання та вітання на відстані. Оскільки батькам заходити до групи не можна, такі дії дадуть змогу емоційно підтримати дитину.

Не дозволяйте дитині брати до дитячого садка антисептичні препарати. Адже обробляти руки антисептиком діти мають під наглядом дорослого.

Не залишайте дитину саму на ігровому майданчику. Під час ранкового прийому переконайтеся, що вихователь зустрів дитину.

Використовуйте месенджери для спілкування з педагогом, вчасно відповідайте на повідомлення та надавайте об'єктивну інформацію про стан дитини.

Поясніть дітям, що в дитячому садку з'явилися нові правила. Попередьте, що там будуть вимірювати температуру, кілька разів на день. Розкажіть, як це робити правильно.

Обговоріть з дитиною правила користування іграшками. Поясніть, що приносити іграшки з дому зараз не можна. Натомість запропонуйте скласти історії про улюблені іграшки та розповісти їх друзям.

Оберіть разом з дитиною зручний одяг. Важливо, щоб вона могла одягати його без сторонньої допомоги. Добирайте одяг з огляду на погодні умови, щоб дитина в ньому почувалася комфортно.

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi