Вивчаємо з дітьми дні тижня

2020-05-25

/Files/images/calendar02.jpg

Багато батьків, в яких підростають діти, часто замислюються над тим, як саме навчити дитину запам'ятовувати дні тижня. Знання для дитини днів тижня дуже важливо - вона навчиться прораховувати дні, які залишилися до вихідних та взагалі розраховувати свій час.

Головний принцип навчання дітей дошкільного віку - це ігрова форма. Навчання в процесі гри сприяє тому, що дитина краще та швидше запам'ятовує інформацію. їй цікавонавчатися тоді, коли вона грається та фантазує.

Декілька простих порад, які допоможуть мамі й малюкові подолати перешкоди на шляху вивчення днів тижня.

Мультик про дні тижня. Це ідеальний та найпростіший спосіб - знайти в інтернеті мультики, де головні герої запам'ятовують назви днів тижня. Як правило, в мультиках це все супроводжується веселою музикою, виглядає весело та красиво. Діти дуже швидко повторюють, а за улюбленими героями - в два рази швидше. Пропонуємо Вам один із таких м ультиків, який має назву "Вивчаємо дні тижня".Його ви можете подтвитись за посиланням на YouTube

Проте, для батьків, які воліють вчитися без допомоги відео техніки, є інші варіанти.

Візуалізація за допомогою календарика. Можна використовувати спеціальний календарик, в якому детально буде розписаний кожен день тижня. Ви зможете зробити його самі або купити в магазині. Дитина повинна бачити, як чергуються дні, адже наочність - це найкращий спосіб запам'ятати будь-що. З настанням наступного дня потрібно показувати й розповідати дитині, що понеділок був учора, а сьогодні вже вівторок.

Ілюстрований матеріал. Можна також з кольорового паперу вирізати пелюстки квітки чи промінчики сонця і понадписувати на них назви днів. Нехай дитина зачіпає або загинає від серединки той день, який минув. Декілька квіток - і це увійде у звичку, що пришвидшить процес запам'ятовування.

Асоціації з днями тижня. Добре запам'ятовується те, що про щось нагадує або викликає певні асоціації. Потрібно допомогти дитині створити ланцюжок асоціацій - безумовно, є речі, які ви робите в певний день. Наприклад, в понеділок - із садочка забирає татко, у вівторок - на сніданок сирна запіканка і т.д. Відповідно день тижня буде асоціюватися з певною подією.

Рольові ігри. Якщо в дитини серед улюблених іграшок є поїзд чи машинка з причепами, то можна на вагони чи причепи наклеїти назви днів. Непомітно дитина буде їх запам'ятовувати. Поки дитина бачиться з поїздом, ви періодично запитайте про те, як називається вагон, який вагон останній і т.д.

Вчимо віршики. Складайте з дитиною віршики, в який будуть потрібні вам назви, або просто в ігровій формі розповідайте вже готові. Тільки не робіть це багато разів підряд, зачекайте доки дитина сама не захоче, щоб ви повторили. Пропонуємо декілька таких віршиків:

Вранці ми із добрим ділом

Вранці ми із добрим ділом

Привітали... (понеділок ).

Ніченька минула скоро

Працьовитий йде... (вівторок ).

Спритна, мила, молода

Вже настала...(середа).

Йде четвертий день тепер

Називається... (четвер).

Діло добре ладиться

Вже настала... (п'ятниця).

Дома скрізь кипить робота

Як почався день (субота).

А субота з хлібом-сіллю

Провела сестру... (неділя).

Днів у тижня рівно сім

Днів у тижня рівно сім

- Назви вивчимо усі.

Понеділок - перший день,

А за ним вівторок йде.

Далі середа, четвер -

Твердо знаю я тепер.

Після п'ятниці - субота,

Де кінчається робота.

Ну, а сьомий день, який?

Та звичайно ж - вихідний.

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi