Ігри у колі рідних та друзів

2020-05-18

/Files/images/f28_chem_zanyat_sya_v_plokhuyu_pogodu_s_rebenkom_depositphotos_69591337.jpg

Існує безліч ігор, в які можуть грати діти і дорослі. Пропонуємо деякі з них.

1000 -й 1 ідея. Придумайте разом якомога більше способів використання якогось предмета. Сядьте в коло і почерзі називайте ідеї. На початку звучатимуть очевидні та прості варіанти, але що довше гратимете, то вигадливіші версії почуєте.

Візьмемо для прикладу газету. Її можна прочитати, у неї можна щось загорнути, можна застелити лавочку в парку, щоб сісти, використати для розпалювання вогнища, для формування фігурки у техніці пап’є-маше, з неї можна вирізати літери для створення плакатів, скласти її у кілька разів і підмостити під ніжку стола, що хитається... Можете продовжити список? Отже, фантазії вам не бракує!

Стара казка на новий лад. Усі разом вибирають казку, яку переповідатимуть пл-новому. Кожен по черзі промовляє речення з казки, змінивши в ньму одне-два слова. Скажімо, з казки "Червона Шапочка" може йти така оповідка: "Жив собі хлопчик, якого звали Жовтий Каштет. Покликав його тато і сказав: "Сходи-но, синку, до дідуся і веднеси йому газети". Пішов Жовтий Кашкет, а назустріч йому мурахоїд... і т.д.

Відгадай, що задумали. Оберіть ведучого - того, хто буде відгадувати. Він виходить за двері, а решта учасників разом загадують який-небудь предмет. Коли ведучий повертається, кожен по черзі називає одну ознаку чи дію заданого предмета. Наприклад: круглий, гумовий, спортивний, стрибає, футбольний. Тут уже ведучий може здогадатися, що це м'яч. Якщо ведучому не вдається відгадати задумане, можна допомогти йому, називаючи ознаки чи дії з часткою НЕ: він не буває квадратним, не тоне у воді, його не виготовляють з металу. Ведучий може відгадати предмет після будь-якої з названих ознак. Тоді автор останньої ознаки стає ведучим.

Що було б, якби... Спочатку придумайте неймовірні припущення, потім дайте кожному в групі висловитися. Наприклад, що було б, якби прокинувшись одного чудового ранку, ви виявили, що ви не людина, а метелик; усі люди почали ходити на руках, догори ногами; на Землі не стало ночей, а всі 24 години на добу був би день; усе тверде стало раптом м'яким; на Землі зникла вода; люди не дорослішали, а завжди залишалися дітьми; ми в одну мить, могли опинитися там, де захочемо; наші думки могли чути інші люди; раптом зникли всі книги; ви перетворились на шафу; люди втратили пам'ять; прилетіли інопланетяни і запросили гостювати на іхній планеті; на Землі ніколи б не було зими, а завжди стояла спека? Кожна дитина хоча б раз має відповісти першою. Дорослі можуть ставити допоміжні запитання, спонукати деталізувати відповідь.

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi